SZABVÁNYOK

szemvedelem

jelolesek_1

A LENCSÉN LÁTHATÓ JELÖLÉS A KÖVETKEZŐKET JELZI:
a lencse skála- és kódszáma • gyártó azonosítója • optikai osztály • mechanikai védelem jele • CE-jelölés
1 – 1. optikai osztály (állandó hordásra ajánlott).
F – azt jelzi, hogy a szemvédő védelmet nyújt a kis energiájú és 45 m/s sebességű részecskék ellen.
Az 2-1.2 skálaszámmal jelölt lencsék a káros UV sugárzás 99%-át kiszűrik 380nm-ig, de nem jelentenek védelmet a napsugárzás ellen.

UV-A ÉS UV-B SUGÁRZÁSSAL SZEMBENI VÉDELEM

Az ózonréteg védő hatásának csökkenése miatt egyre fontosabb a nap sugárzása elleni védelem. A szem (és a bőr) nagyon érzékeny az ultraibolya (UV) spektrum nagy energiájú sugárzására. Az UV-sugárzás elleni védelem még felhős időben is alapvető fontosságú, mert a felhők ugyan a látható fényt elnyelik, de az UV-sugárzás nagy részét átengedik.

A szem még inkább ki van téve az UV-sugárzásnak hegyi környezetben, vagy olyan helyeken, ahol az UV-sugarakat a hó, a víz, a homok, a világos falak, ablakok vagy tükrök visszaverik (például: a víz az UV-sugarak 5 -10%-át veri vissza; a homok 20%;-át, a hó 85%-át). Mindezeken túl a hegyekben ahogy nő a magasság, 1000 méterenként 10%-kal nő a beérkező UV-sugárzás mennyisége. Ezért fontos, hogy LUX OPTICAL és Coverguard védőszemüvegeink az UV-sugarak 99,9%-át kiszűrik.

POLARIZÁLT LENCSÉK
A polarizált szűrők nagyobb kényelmet biztosítanak azokon a helyeken, ahol a fény jobban visszaverődik (üvegfalú épületek, vízfelszín, világos homok, hó…) és viselésük során nő a domborzat- és kontrasztérzékelés.

UV400
Kiegészítő védelem az ultraibolya (380 nm) sugárzást követő kék fény ellen 400 nm-ig, igazolt 100%-os UV-szűrés.

IR
A földet érő napsugárzás energiájának fele esik a termikus infravörös tartományba. A hegesztési munkákkal együtt járó infravörös sugárzás elsősorban hőhatása révén károsíthatja a retinát, esetleg fotokémiai folyamatok elindításával okozhat látáskárosodást.

AZ EN12312-1 SZABVÁNYNAK MEGFELELŐ NAPSZEMÜVEGEK
A napfény ellen védő szemüvegeket arra tervezték, hogy megvédjék viselőjüket a napsugarak veszélyes hatásaitól.

UV_vedelem

figyelem

X
Have no product in the cart!
0